Петър Стоянов: Големият враг на СДС е Иван Костов

01 декември 2012 - 11:17 |   Прочетена (945) |   Препоръчай (2) |   Коментари (5)

Президентът на България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов коментира в ефира на ТВ7, номинацията си за конституционен съдия и политическите реакции, които предизвика тя. Стоянов определи ДСБ и Иван Костов, а не левицата за големия враг на СДС.

"Негативната реакция от страна на БСП беше единствената политически логична реакция. Сергей Станишев реагира първи и въпреки, че не ме нападна по никакъв начин персонално той видя в мое лице, съвършено правилно, класически политически опонент, класически политически враг. Така че неговата реакция беше единствено логична и очаквана”, каза Стоянов.

Пред Емил Кошлуков синият президент призна, че е бил по-изненадан от реакцията на депутатите от СДС, според които номинацията си за поста Стоянов дължал на договорка с ГЕРБ.

"Никаква договорка нямаше с ГЕРБ и Бойко Борисов. Ако имаше, нещата щяха да бъдат изиграни далеч по-фино", категоричен беше държавният глава.

"Не чух краен негативизъм, но те нападнаха доста крайно процедурата, както те се изразиха, начинът, по който е издигната тази кандидатура. Аз наистина мисля, че това беше христоматиен пример по политически лицемерие“.

„Не само Мартин Димитров още един председател на комисия има в Синята коалиция, това е Йордан Бакалов, избран също с гласовете на ГЕРБ. Нещо повече председателите на комисии в Народното събрание са много по-зависими от ГЕРБ, отколкото един бъдещ член на Конституционния съд. Членът на Конституционния съд се избира за 9 г. Дето се казва, едва ли някой очаква в следващите 9 г. все Бойко Борисов да ни управлява. Така че членът на Конституционния съд се избира може би в момента на избирането му. Докато един председател на Комисия зависи всеки ден от мнозинството в тази комисия, а мнозинството е на ГЕРБ. Освен обаче фактическо лицемерие ние сме изправени пред нещо, което разрушава ден след ден крехките устои на българска демокрация изобщо, ние сме изправени пред институционално лицемерие", каза още за позицията на членовете от своята парламентарна група Петър Стоянов.

 Президентът бе категоричен, че големият враг на сините не е БСП, а ДСБ с Иван Костов:

"СДС е в много тежка ситуация, ръководството допуска редица грешки също, но моите симпатии са на тяхна страна, защото виждам, че срещу тях има противник, който има  много по-сериозен ресурс. Имам предвид хората около Иван Костов и ДСБ".

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

Тъмно син
01 декември 2012 - 11:36
1
Но това ние много добре го знаем: "Костов е виновен за всичко"
дсб
01 декември 2012 - 11:49
2
МРЪСНИК !!!!!!!
Анонимен
01 декември 2012 - 12:11
3
Показа си рогата.
питона Каа
01 декември 2012 - 13:29
4
"ИВАНЕ,КАЖИ СИ"Ако Стоянов беше по-честен и настоятелен,да извади мрисотията на Костовото управление,СДС сега нямаше да бъде в това окаяно състояние.Но за умрелия или добро или нищо.Амин!
бай Мичо Бейзадето
01 декември 2012 - 13:44
5
СДС излъга надеждите на милиони българи ,които повярваха на "синята идея" и бяхя изпълнили площадите на бълг.градове.СДС лидерите за десетина години,под външно давление извършиха толкова злини на българите че те никога няма да им го простят.Идеята с която те дойдоха на власт,качени на вълната на народното недоволство,се сведе до собственото им обогатяване.Състоянието на сегашните останки на СДС/синя коалиция/ е логичния завършек на една група хора които без капка морал,предадоха народа си в името на собственото благоденствие.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »