Кунева: ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи

20 септември 2012 - 09:55 |   Прочетена (666) |   Препоръчай (0) |   Коментари (2)

Страхът на управляващите е как да задържат властта. Проблемът на България не е безработицата, а липсата на заетост. Това коментира в Самоков председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

„Безработицата е много по-голяма, отколкото е регистрираната, а страната ни е единствената в ЕС със спад на заетостта през летните месеци. На фона на това да говориш, че имаш конкурентоспособна икономика, е неподготвено, глупаво, детинско, повърхностно и некомпетентно. ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи - ако имаш проблем, признай си, че трябва да вземаш лекарство, но те не го правят”, заяви тя. 

Кунева коментира още, че управляващите са „съсипали зелената енергия”, като за малките ВЕИ изведнъж са въвели поредната такса, този път за достъп. Тя добави, че не може да спести критиката си към премиера и по въпроса за АЕЦ „Белене”. „Първо каза, че е прекратил договора, а после се оказа, че не е прекратен. Ако имаше управленска програма, трябваше да каже още в първия месец какво ще прави с АЕЦ „Белене”.

„Централата първо беше гьол, после стана най-хубавото нещо, токът щеше да поевтинява, после поскъпна”, заяви Кунева. „Не може премиерът да води преговорите от името на компания, пък било то и от името на НЕК, така преговори не се водят”, посочи лидерът на „Движение България на гражданите”. „Застреля се в краката и то гръмко”, коментира Меглена Кунева и допълни, че Борисов вече три години се занимава с АЕЦ „Белене”, но този проект продължава да е висящ. По думите й за шеф на АЕЦ „Козлодуй” в момента е сложен човек, който няма нужното образование.

„Да го пратят на курс, защото за някои постове политически назначения просто не се правят. Премиерът можеше да го вземе за свой министър, и без това беше сменен ресорният, но не и да остави за шеф на централа политическо лице, и то на ядрена”, допълни Меглена Кунева.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

М. Банков
20 септември 2012 - 19:12
1
Ако беше само това назначение - да го преглътнеш, защото и досега е имало и такива политически хрантути, но по времето на Бойковия ГЕРБ тези назначения са задължителна и повсеместна практика, като с предимство се назначават изключително некомпетентни и нагли, но за сметка на това фанатично верни на новия вожд лица.
Бог да ни е на помощ до пролетта на 2013 година ...
един
21 септември 2012 - 10:12
2
И теб те знаем,дрисло :(Същото гов,, си
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »