Атака пак си иска минимална работна заплата от 1000 лева

17 септември 2012 - 16:27 |   Прочетена (541) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Минималната работна заплата у нас да не може да бъде по-ниска от средната минимална работна заплата в другите страни-членки на ЕС и да стане 1000 лева, такава промяна в Kодекса на труда са внесли в парламента от Атака, предава Дарик.

Това е старо настояване на националистите, което преди време те внесоха в НС като проект за решение. Настояването им е минималната пенсия да бъде 500 лева. Според лидера на партията Волен Сидеров пари за това има, но се крият от управляващите.

„Политическият така наречен елит, управляващите приемат, че българите са десет пъти по-нисши същества от средния европеец. Ако трябва да се сравнява с брутен вътрешен продукт, защото някой умник сега ще каже „Ама тук, в България нещата са...нямаме така силна икономика", ако трябва да има сравнение обективно БВП на глава от населението за България е около половината от средното за Европа. Тоест ако търсим база за сравнение, значи можем да кажем тогава заплащането да бъде половината от средноевропейското", каза Сидеров.

Лидерът на Атака посочи, че минималното трудово възнаграждение за месец в Люксембург е 1758 евро. „Само ми кажете Люксембург с какво има предимство пред България! По-голяма държава ли е, по-силна икономика ли е, космически технологии ли развива, нефт и петрол ли има", попита Сидеров.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »