Румен Петков праща на прокуратурата скандален предизборен "договор" на ГЕРБ

30 януари 2012 - 18:50 |   Прочетена (1691) |   Препоръчай (2) |   Коментари (1)

Депутатът от левицата, Румен Петков предостави на вниманието на журналистите в Плевен предизборно споразумение за коалиционно участие на политическа партия Единна Народна Партия и политическа партия ГЕРБ, съобщава Дарик.

"Споразумението е уникално по своя характер и в голяма степен дава яснота за това, какви техники са използвали тези партии в изборния процес", каза депутатът.

Документът е подписан между кандидата за кмет на община Главиница - Силистренско Хюсеин Хамди, издигнат от ЕНП и председателя на Общинския съвет на ГЕРБ в същата община, Рашко Стойчев.

"В споразумението, като член втори от точка първа - "Задължение на страните" е записано, че Хюсеин Хамди - кандидат за кмет на община Главиница от ПП "ЕНП", се задължава да признае всеки допълнителен глас, получен върху своя резултат на първи тур на Местни избори 2011 в община Главиница, за предоставен му от ПП "ГЕРБ", каза още Румен Петков и добави, че в член четвърти от точка три - "Местно самоуправление" пише: "в случай, че бъде избран за кмет, Хюсеин Хамди се задължава да предостави изпълнението на 70% от всички общински инфраструктурни проекти на лица, посочени от ПП "ГЕРБ".

Румен Петков обяви, че ще предостави предизборното споразумение на главния прокурор, защото според него "този документ има престъпен характер". 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

91
03 февруари 2012 - 12:37
1
Ако това е истина - просто нямам думи за нашите "политици"! Всичките! Без разлика на цвят и етнос!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »