Китайските туристи масово пазаруват тоалетни седалки в Япония

05 март 2015 - 13:14 |   Прочетена (8046) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Дипломатическите отношения между двете най-големи азиатски икономики остават обтегнати, но евтините цени карат много китайски купувачи да пътуват до Япония на покупки, някои от които са доста необичайни: електронни тоалетни седалки, които подгряват, мият, сушат и дезинфекцират, разказва CNBC.

Японската йена поевтиня с близо 40% спрямо китайския юан за последните две години, което означава, че за китайските туристи покупките в Страната на изгряващото слънце излизат по-евтини.

И статистиката го доказва: Бройката на китайските туристи в Япония се е удвоила за година: до 2.4 милиона през 2014, докато средните им разходи нарастват с 10.4% до 231 735 йени (1935 долара) на турист, според правителствени данни.

Една от принципните причини за този ръст е „нарастващата позволимост, предвид спада на йената”, казва анализаторът на Nomura Кейтрин Чан.

Та, сега за тоалетните чинии. Китайските туристи им бяха големи почитатели, но досега рядко си купуваха, за да си ги занесат в Китай.

Според статистиката, обаче, по време на приключилия неотдавна период около китайската Нова година, това е бил третият най-купуван продукт в Япония от китайски туристи, изпреварвайки уредите за готвене на ориз, по данни на японската аналитична фирма Hotto Link.

„Отопляемите тоалетни седалки са сред най-продаваните стоки на китайски клиенти, даже създадохме отделни зони за продажбата им в най-големите ни магазини в Токио”, казва Ясуаки Бепу, говорител на Bic Camera, една от най-големите вериги за електроника в Япония.

„Избрахме гама от лесни за монтиране модели, специално за нашите китайски клиенти”, казва Бепу.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »