Благоевградчанка е най-интелигентната жена в света

03 март 2015 - 12:09 |   Прочетена (4218) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Коефициентът на интелигентност на Даниела Симидчиева от Благоевград е по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на МЕНСА. Все още никой не е подобрил нейния резултат, разказва националната телевизия.

Даниела Симидчиева в момента работи в Българската стопанска камара. За кратък период е била и директор на МЕНСА. Тестът за интелигентност прави през 2003 година,  в труден за нея момент, за да си докаже, че може.

„Чувствах се много зле, бях току що напуснала Благоевград и това така ми действаше доста депресиращо. Ниска заплата, на квартира, с три деца”, – спомня си сега Даниела.

До този момент никой в света не е успял да надмине резултатът 192 от 200 възможни точки. Казва, че не е била от най-старателните ученици, а високата интелигентност е генетично заложена.

IQ-то се раждаш и умираш с него, можеш да го промениш в рамките между 4-5 точки в рамките на своя живот, но емоционалната интелигентност е нещо, което зависи изцяло от нас, възможността да се реализираме в обществото, да бъдем адекватни при взаимоотношенията с хората, да бъдем по-добри”.

Приема като ласкателство определението „най-умната жена в света”. То й носи както приятно чувство, така и много негативизъм от страна на различни хора.

„В живота не ми е помогнало много, но пък не ми е и пречело, ако съм го предала на децата и внуците си ще съм щастлива, защото за мен това е най-голямото богатство”, – смята Даниела.

Успокоително за хората, които не могат да постигнат високи резултати на теста  за интелигентност на МЕНСА е, че той оценява само един от аспектите на интелигентността-логическото мислене.

„Номерът е там да се мобилизираш, да можеш да работиш под напрежение и да бъдеш наблюдателен”, – повдига завесата на успеха най-умната жена в света.
Симидчиева не мечтае да извърши гениални открития, има три дъщери и й се иска да има по три внука. Иначе се надява да помогне образованието в България да си върне високото ниво и световно признание.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »