Молба на ученик пренареди транспортните схеми на три общини в Бургаско

18 февруари 2015 - 17:33 |   Прочетена (2629) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Гимназиален ученик е пренаредил транспортните схеми на три общини, за да бъде навреме в клас. Ученикът е от Китен, но учи в Бургас. Транспортната схема той е предоставил в управата на Областната администрация.

Желанието на ученика да не изпуска дори част от учебния материал силно впечатлило дългогодишни служители в Областната администрация, които в годините са се сблъсквали с какви ли не сигнали, жалби и искания от страна на граждани, каза Елена Ясенова - говорител на администрацията.

От разговор с родителите на ученика станало ясно, че през зимните месеци съществува проблем с превоза на пътници от Китен. Първият обявен час за тръгване на автобус от Китен към Бургас е 6.50, а началото на учебния ден започва в 7.30 часа. Така на практика въпреки силното желание да бъде навреме в клас ученикът от Китен е принуден да пропуска всеки ден първите часове, каза Ясенова.

Впечатлен от желанието на младежа да бъде стриктен в спазването на училищните си ангажименти, областният управител Вълчо Чолаков е разпоредил проверка на транспортните схеми на общините Бургас, Царево и Приморско, с цел да се намери вариант за решаване на проблема.

Чолаков е получил уверението на длъжностни лица от трите общини, отговарящи за превоза на пътници, че ще се направи промяна в първите часове на потегляне на автобусите към Бургас, с оглед на навременното пристигане на учениците за началото на учебния ден от първа смяна.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »