Майка с две малки деца прекарала 15 минути близо до избягалия тигър

07 декември 2014 - 18:30 |   Прочетена (1971) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Тигърът Мъри от Столичния зоопарк е излязъл от клетката си тази сутрин. Той незабавно е бил изолиран в залата с хищниците, упоен, а след това прибран в клетката си.

Оказва се обаче, че майка с две малки деца е прекарала около 15 минути в компанията на Мъри. Това разказа самата Емилия Николова, предаде БНР.

"Обадих се за помощ на 112, а оттам ми казаха: "Вие се шегувате", разказа майката.

Емилия Николова разказа как точно се е случило бягството на тигъра. В този момент, малко преди 12.00 часа на обяд, в залата е имало около 20 души - възрастни и деца. Тигърът просто е бутнал вратата на клетката и е излязал без никакво усилие. Почти всички посетители на залата са успели веднага да напуснат помещението.

Николова обаче е била с двете си малки деца - на 1 и на 4 години и тъй като тигърът се е намирал на пътеката между нея и изхода на залата, не е посмяла да побегне с двете деца. Близо 15 минути са се крили зад изкуствено храстче, разположено в близост до изкуственото езеро в залата.

Опитът й да получи помощ на телефон 112 е бил неуспешен, защото първо от там са ѝ казали, че вероятно се шегува. След като ги е уверила, че въобще не се шегува и че има нужда от помощ, са ѝ казали: "Ами, изчакайте. Ще видим на кого да прехвърлим вашето обаждане" - и са пуснали музика.

Емилия се е притеснявала, че разговаряйки по телефона, гласът ѝ може да привлече вниманието на тигъра. Затова е затворила телефона и в този момент е видяла как двама души, които явно работят по ремонта на въпросната зала, ѝ правят знак да върви към отворената врата на едно от сервизните помещения, които се намират в близост до клетките на големите хищници и диви котки.

Така Емилия успява заедно с децата си да се измъкне към една от тези стаи, едно от тези сервизни помещения, откъдето пък ѝ отварят малко по-късно врата навън.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »