Най-бедният президент в света отхвърли офертата на шейх

15 ноември 2014 - 12:20 |   Прочетена (2957) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Уругвайският президент Хосе Мухика заяви, че смята да запази колата си, модел 1987 г., която продължава да използва дори при някои официални събития, въпреки щедрите предложения за продажбата й, предаде ДПА.

79-годишният Мухика, чийто мандат изтича в началото на следващата година, получи предложение от 1 милион долара за синия си Фолксваген "Костенурка" (наричан в Уругвай "Фуска"). Офертата бе на арабски шейх, с когото президентът се срещнал през юни на срещата на върха на страните от Г-77 в Боливия, а както се твърди, е имало и друга щедра оферта от богат мексиканец.

"Винаги съм бил приятел на фуската. С течение на годините, докато опитвах да променя посоката на света, в който живеем, аз се влюбих" в тази кола, каза Мухика в седмичното си обръщение по радиото.

Той отбеляза, че притежава две такива коли, макар че едната е "малко развалена и не работи". По думите му синята "Констенурка" му е подарък от приятели, които са събирали пари за нея и би било обидно да я продаде.

"Разбира се, тези фуски ще си стоят в старите складове, докато съм жив, и времето ще покаже каква ще е съдбата им", каза той.

"Докато съм жив, ще спи в склада и при всяка възможност ще излиза за едно кръгче в квартала", посочи Мухика.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »