Член на Розовите пантери е откраднал бижутата в Кан?

30 юли 2013 - 09:21 |   Прочетена (685) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

За невероятната кражба на диаманти и бижута в неделя в Кан, един от най-крупните обири в Европа през последните години, властите подозират гражданин на Босна и Херцеговина.

Той е член на прословутата банда крадци на скъпоценности "Розовите пантери", който миналата седмица избяга от затвор в Швейцария, предаде сръбската агенция Бета.

Бижута на престижната фирма на израелския милиардер Лев Левиев бяха откраднати посред бял ден от изложба в хотел "Карлтън" в Кан.

Полицията не можа да потвърди информациите в медиите, че крадецът е бил сам и е задигнал пълен куфар със скъпоценности.

Луксозният хотел "Карлтън" е място на действието във филма на Алфред Хичкок "Да хванеш крадец", в който Кари Грант играе главната роля.

Хотелът, в който отсядат богаташи, се намира на оживения булевард "Кроазет" и бягството от него е лесно.

Джонатан Сазоноф, специалист по крупни обири от Музея на сигурността, оцени, че вероятността откраднатите бижута да бъдат открити е много малка, защото крадците могат да ги разглобят и лесно да ги продадат на части.

На 25 юли босненският гражданин Милан Попарич, член на бандата Розовите пантери, избяга от затвор в Швейцария, където излежаваше присъда от почти седем години затвор за обир на бижутерски магазин през 2009 г.

Междувременно стана ясно, че стойността на откраднатите бижута от хотел "Карлтън" е 136 милиона долара или около 103 милиона евро, предаде Франс прес, като се позова на оценка на прокуратурата в Грас, Южна Франция.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »