НАП изкарва на търг дори диаманти

06 декември 2011 - 19:27 |   Прочетена (2256) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Съвършени брилянти ще сияят на организиран от Националната агенция за приходите в Русе търг, съобщава вестник „24 часа“. Изящните 22 камъка са изработени като непретенциозни момичешки пръстенчета. Целта е била контрабандистите, от които те са конфискувани, да заблудят митничарите на Дунав мост, че са просто цветни стъкълца, а не диаманти, пише изданието.

Данъчните от Русе предполагат, че бъдещите им нови собственици просто ще ги демонтират и ще ги сложат върху бяло злато. На търга ще се предлагат други бижута от злато и сребро. Общото им тегло е 226 грама злато и 52 грама сребро. Общата цена в тайното наддаване започва от малко над 27 000 лева.

Други 7 групи от по средно 600 грама бижутерски изделия ще бъдат включени в тайно наддаване за общо 4,7 кг злато и 1,303 кг сребро на стартова стойност 264 670 лева. Всички те са отнети в полза на държавата от митнически и съдебни органи. Сред тях има и малко монетно съкровище с образа на първия император на Австро-Унгария Франц Йозеф. Наскоро инспекторите от Русе продадоха златни монети с ликовете на британски крале и кралица.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »