Телефонът на един от затрупаните работници изввъня, багерите спряха работа

09 април 2015 - 15:32 |   Прочетена (7050) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Багерите, които разчистват руините на хотел "Вероника", са спрели временно работа, тъй като телефонът на един от издирваните работници – Манол Манолов, е започнал да звъни, предаде БГНЕС.

Предполага се, че телефонът на Манол Манолов е в джоба му. Екипи започнаха да звънят и на телефона на друг от издирваните – Тодор Димитров, с надежда и той да бъде чут и по този начин да открият къде се намират затрупаните.

По-рано асансьорната шахта на хотел "Вероника", до която стигнаха спасителните екипи и бе разчистена, за съжаление беше празна. Там не откриха тримата затрупани работници.

Досега бяха разчиствани останките отгоре и отстрани на рухналата сграда в комплекс "Слънчев ден". До асансьорната шахта на хотела се намира помещение, което е било нещо като ресторант и екипите се надяват евентуално там да са тримата работници.

Екипите успяха да достигнат до 9-те плочи на хотела, които са срутени една върху друга и които трябва да се разчистят. Чак когато бъдат махнати плочите ще може да се види дали има някой в помещението-ресторант или не.

"Няма никаква надежда и шансове за оцеляването на работниците", казва пред БГНЕС Купен Пашов, директор на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.

Агенцията припомня, че хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути вчера, загина един мъж под руините – Борислав Асенов на около 40 години, трима души се издирват, като броят на издирваните може да се увеличи. Имената на издирваните работници са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йосиф, чиято фамилия все още е неизвестна.

На мястото на инцидента снощи пристигна съпругата на загиналия, както и близки на издирваните работници, които са изключително разстроени и шокирани. Те всички стоят от вчера близо до рухналата сграда и очакват с надежда някой от близките им да е останал жив.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »