Роми биха горски инспектори в Самоковско

21 март 2015 - 17:31 |   Прочетена (7532) |   Препоръчай (3) |   Коментари (2)

Трима служители от горското стопанство в Самоков са били нападнати, бити и замеряни с камъни от група роми, докато изпълняват служебните си задължения, съобщиха от държавното Югозападно горско предприятие.

Инцидентът е станал вчера - 20 март, при обход на района около махалата в местността "Маркова трапеза". Надзирателите Илиян Попов, Любен Тонев и Георги Спасов забелязали няколко души да влачат дървета с два коня. 

При вида на служителите единият от нарушителите свалил синджира, с който била закрепена дървесината, и започнал да нанася удари по Илиян Попов в областта на гърба, след това го ударил с юмрук по лицето.

Името на извършителя е Асен Александров - по прякор Патрона, се посочва в съобщението. Той е добре познат на органите на РУП – гр. Самоков и на горските служители, тъй като е системен нарушител. Същия ден по-рано му е отнета каруца, натоварена с отсечена дървесина.

В хода на конфликта от махалата започнали да прииждат все повече хора, които отправили заплахи за живота на служителите и започнали да ги замерят с камъни.

Междувременно на помощ пристигнали членове на мобилното звено на горското стопанство, които извикали полицията. За да избегнат по-сериозен сблъсък, горските надзиратели напуснали местопроизшествието, а органите на МВР разпръснали тълпата.

Инцидентът на територията на "ДГС Самоков" е поредният случай, при който горски служители стават мишена на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са постоянни и вече се превръщат в рецидив, се посочва в съобщението. За поредното посегателство ще бъде сезирана Районната прокуратура в Самоков за предприемане на незабавни мерки.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

Хари
21 март 2015 - 17:37
1
Аууу, ей сега ще се появи Българския хелзинкски комитет да ги съди тия инспектори за расизъм и клевети. Бива ли такова нещо? Хорицата кротко си берат горичка-две и изневиделица - ще им ги взимат!
Брус Уилис
21 март 2015 - 17:39
2
Докато беше жив Юри Галев, не смееха да се показват много-много от махалата.Май само това е оправия - по една местна мутра с калашник
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »