Радиацията от Фукушима е засегнала доста повече райони, отколкото се смяташе

16 ноември 2011 - 09:01 |   Прочетена (1268) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Аварията от атомната електроцентрала "Фукушима 1" се оказва по-мащабна и засяга доста повече райони в Япония, отколкото се смяташе досега, сочи изследване на учени от университета в Нагоя.

Радиоактивни изотопи на елементи като цезий, телур и йод са изхвърлени на повече от 500 километра от „Фукушима”, достигайки северния остров Хокайдо и западни части от страната.

Опустошителното земетресение, последвано от цунами на 11 март, повреди три от реакторите на централата.

След поредица от експлозии и пожари в околната среда бяха изхвърлени големи количества радиоактивен материал. Специалистите призовават почвата в цялата страна да бъде изследвана и да бъдат предупредени хората от районите, където нивата на радиация са високи.

 

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

ей що стават земетръси
06 декември 2011 - 18:38
1
Андромеда Съвета: Източен Китай море 6,9 земетресение - подводен база влечуго е разрушена В новините ExopoliticsTV интервю и декларация от 8 ноември, 2011, човешки представител на Андромеда Съвета потвърждава съобщение от командир на Андромеда биосферата Съвета космически кораб, разположени около Земята, че конкретна съобщи Драко и Hydra влечуго подводен база на на океанското дъно в Източен Китай море е била унищожена. В изказването си, Tolec, човешки Андромеда съвет представител заяви: "В резултат на финала, осакатяване Sonic стачка енергиен лъч хора от Процион, използвани днес, унищожен този подводен комплекс, и създава невероятна декомпресия, в резултат на земетресение с магнитуд 6.9 на дъното на океана. Води до тотален колапс и унищожаване на тази база. " http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=bg&js=n&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.examiner.com%2Fexopolitics-in-seattle%2Fandromeda-council-east-china-sea-6-9-quake-undersea-reptilian-base-destroyed
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »