Държавата ще продава кочани с трудови договори за един ден

15 април 2015 - 09:31
Кочани с трудови договори с продължителност един ден започва да продава държавата на работодатели. Системата ще влезе първо за земеделските работници, а в момента текат последни договорки между вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и земеделската министърка Десислава Танева, пише в. "24 часа". Цялата новина »

Износът на България за ЕС се увеличава с 16.7% през януари

14 април 2015 - 12:43
През януари 2015 г. износът на България за Европейския съюз (ЕС) се увеличава с 16.7% спрямо същия месец на предходната година, достигайки размер от 2.3 млрд. лева, докато вносът от ЕС нараства незначително до 2.3 млрд. евро, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).    Цялата новина »

Лукарски посъветва българския бизнес да погледне към пазарите извън ЕС

07 април 2015 - 16:37
Министърът на икономиката Божидар Лукарски посъветва българския бизнес да погледне към пазарите на страни извън Европейския съюз, защото европейският пазар е доста консервативен, наситен и не остават много ниши. Цялата новина »

Левон Хампарцумян вече не е председател на Асоциацията на банките

07 април 2015 - 13:32
Левон Хампарцумян вече не е председател на Асоциацията на банките в България. Това съобщават пред БГНЕС от самата асоциация. Цялата новина »

Дружество на румънец е сред най-големите данъкоплатци в Русе

06 април 2015 - 14:09
Представлявано от румънец дружество плати близо 777 000 лв. корпоративен данък в Русе, съобщиха от териториалния офис на НАП. Приходите му са от търговия на едро с машинно оборудване, пише "Труд". Цялата новина »

Фирмите, които имат нискоефективни проекти, ще връщат европейските средства

06 април 2015 - 13:43
Фирмите, които имат нискоефективни проекти, ще връщат европейските средства. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на пресконференция, предаде Агенция „Фокус”. Цялата новина »

Без съкращения на разходите дефицитът няма как да бъде намален, смята Георги Стоев

02 април 2015 - 09:54
Без реформи в пенсионната система и здравеопазването правителството няма да реши трайно проблема с бюджетния дефицит. Това предупреди в ефира на националното радио икономистът Георги Стоев, коментирайки информацията от финансовото министерство, че в резултат от подобрената събираемост през първото тримесечие на тази година, хазната е на плюс с четвърт милиард лева: Цялата новина »

Повече от половината пенсии са инвалидни

02 април 2015 - 09:32
"Над 50% от пенсиите в страната са инвалидни". Това обяви социалният министър Ивайло Калфин в ефира на Нова ТВ. През последните години има силно нарастване на този тип пенсии. Те достигат своя пик, когато има висока безработица и спаднат доходите, поясни министърът. Цялата новина »

Печалбата на банковата система в края на февруари е 196 млн. лева

01 април 2015 - 11:29
Печалбата на банковата система в края на февруари е 196 млн. лева. Тя се увеличава с 47 млн. лева спрямо февруари миналата година, предава националното радио. Цялата новина »

Пенсионната реформа : Засилване на държавното осигуряване, ръст на осигуровките и пенсионната възраст

31 март 2015 - 15:03
Постигане на по-високи пенсии като се засили ролята на държавното осигуряване и се разчита по-малко на личните спестявания в капиталови схеми. Това предвижда предлаганата от вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин (АБВ) пенсионна реформа, която беше представена във вторник и бе подкрепена лично от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, предава Медиапул. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »