Агенция „Митници” прави ревизия в „Лукойл Нефтохим”

01 юни 2015 - 10:38 |   Прочетена (3796) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Агенция "Митници" е започнала ревизия в "Лукойл Нефтохим", съобщи в ефира на "Нова телевизия" шефът на ведомството Ваньо Танов. Повод за проверката е твърдението от миналата седмица на лаборатория, ръководена от бившия премиер Иван Костов, че "Лукойл" мами бюджета и потребителите като декларира цена на петрола, която е завишена.


Танов посочи, че ревизия трябва да се направи и от страна на Националната агенция за приходите, а също и да се назначи одит, който да анализира резултатите от ревизиите НАП и митниците в дружеството. "Тогава ще се отхвърли или потвърди тезата на Иван Костов. Само с данни от едно от двете ведомства не може да бъде направен точен извод", обясни Танов.

През април 2013 г. Агенция "Митници" установи нарушения в данъчен склад на "Лукойл", чиито лиценз преди това бе отнет, но впоследствие върнат от съда. Митниците отнеха лиценза на базата, която осигурява доставката на гориво до София, след като установиха, че средствата за измерване и контрол в данъчния склад не отговарят на изискванията.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »