Танов се похвали с увеличена бройка на обработените автомобили на „Капитан Андреево”

01 юни 2015 - 09:18 |   Прочетена (1463) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов от няколко дни буквално нощува на границата. Той отиде да провери граничен пункт „Капитан Андреево”, където няколко дни имаше огромно струпване на ТИР-ове, припомня Нова телевизия.

В момента опашките от ТИР-ове достигат едва половин километър. За сравнение преди седмица те достигаха между 10 и 20 км от границата.

Ваньо Танов обясни трудното преминаване през граничния пункт с внедряването на нова система за проверки.

 „Внедряваше се нова система, която изискваше първо време, настройка, която напълно автоматизира процесите по изтегляне теглото на автомобила – това става автоматично. Ако има претоварване, тя го изчислява. Отделно, има камери, които четат предния и заден номер на автомобила. Така че целия процес на вход по отношение на пътните такси, е абсолютно автоматизиран”, обсни Ваньо Танов.

Той се похвали, че приходите от пътни такси през първите 10 дни са нараснали 17 пъти, а сега са повече от 20 пъти.

 „И осемте трасета работят на автоматичен режим”, каза още шефът на Агенция „Митници”.

По думите му се засилва и транзитния контрол. Това означава, че ТИР-овете, които пътуват от Истанбул за Европа, ще се проверяват щателно на нашата граница.

 „Понеже България става гарант за тази стока, ние сме врата на Европейския съюз, няма как ние да пломбираме камиона, без да е извършена проверка. Извършва се сканиране, както и физическа проверка, за да се уверим, че това е стоката, че няма контрабандна стока, и по този начин ставаме гарант като слагаме българска митническа пломба”, добави той.

Ваньо Танов се похвали, че сега се обработват около 450 автомобила на вход, като за цялата смяна бройката се увеличава на 900. Той прогнозира, че при добра организация и от турска страна, броят на обработените автомобили може да достигне и до 1500.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »