70% по-малко руски туристи прогнозира шефът на икономическата комисия в НС

23 март 2015 - 09:09 |   Прочетена (2930) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев коментира пред БНР версията за саботаж при взривовете  във ВМЗ "Сопот": 

„Притеснявам се, че когато има човешка грешка търсим анонси от американските филми.  Липсата на контрол, мотивация, държавност, водят до това, че друг ни е крив”.

Той направи паралел със скандала с българските щангисти.

Метеоритът, който падна скоро в района, Кънев коментира така: 

 „Дали беше метеорит или паднал съветски спътник от време оно, вестниците така се продават. Истина е, че на много места се случиха събития, които имат само една причина - лоша трудова дисциплина, лоша дисциплина в технологията, в проектирането.
 Дано този път отговорността не се размие”.

„Тая тема я коментирахме още при взривовете в Челопеч, край София. Там също се доказа, че има продукция на частни фирми. Проблемите в търсенето на отговорност си стоят. Всичко ще продължи докато няма наказани. Шенген няма да видим никога, докато не се оправим с правосъдието и силовите структури. Шенген е преди всичко условия за борба с корупцията, борба с престъпността”.

За проблема с отлива на туристи през този сезон  Петър Кънев каза:

„Ще има сериозен отлив на руски туристи поради санкциите на ЕС към Русия. Заявките засега са за 70 процента по-малко. Беше забранено на силовите структури в Русия, а те са 5 милиона семейства, да почиват в България, бяха спрени субсидираните екскурзии на пенсионери и ученици, особено  голям отлив имаме в детските лагери”.

Кънев подчерта, че е песимист по отношение на компенсациите от страна на ЕС.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »