НАП започва проверки на търговците на цветя в цялата страна

05 март 2015 - 11:24 |   Прочетена (615) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на търговците на едро с цветя в цялата страна, съобщиха от приходната администрация.

Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи или търгуващи с цветя и растения, е установил, че средногодишно бюджетът губи по 6.9 млн. лв. от непостъпили ДДС и преки данъци от дейността в този сектор.

Експертите на НАП са пресметнали, че най-голяма е щетата за бюджета по Закона за данък върху добавената стойност - 4.4 млн. лв. средногодишно, следват загубите по Закона за корпоративното подоходно облагане - 1.6 млн. лв., както и по Закона за данъците върху доходите на физическите лица - 953 хил. лева.

В доклада се отчита също, че през анализирания период - 2008-2010 г., рискът се е проявил при 1231 задължени лица, които представляват 54.54 на сто от всички 2257 души, осъществявали тогава доставки на цветя и растения.

Целенасочени проверки и наблюдения се извършват за втора поредна година. През 2014 г. бяха осъществени общо 200 контролни действия (оперативни наблюдения, проверки и ревизии), в резултат на които бяха установени допълнително 2,1 млн. лв. задължения на търговци към хазната, допълват от НАП.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »