Оборотът в търговията на дребно през юли нараства

09 септември 2014 - 13:19 |   Прочетена (1038) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

По предварителни сезонно изгладени данни през юли 2014 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.5% спрямо предходния месец. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

През юли 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 4.0% спрямо същия месец на предходната година. През юли 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.2%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.3%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.3%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с по 0.6%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.5%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.7%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.1%. През юли 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 22.0%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.1%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с по 5.2%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 2.0%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.6%.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »