Оборотът в търговията на дребно през юни расте

08 август 2014 - 11:46 |   Прочетена (583) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

По предварителни, сезонно изгладени данни през юни 2014 г. оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0.3% спрямо предходния месец, съобщиха от НСИ.

През юни 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.4% спрямо същия месец на предходната година.

През юни 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.4%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.3%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.8%, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.7%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.6%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.5%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.1%.

През юни 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 23.4%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 6.4%, и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6.1%. Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.0%

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »