ГЕРБ: Приходите ще са с милиард лева по-малко

16 юли 2014 - 13:58 |   Прочетена (755) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

ГЕРБ поискаха "правилна" актуализация на бюджета на здравната каса.

„Правителството предлага актуализация на разходите в бюджета на НЗОК в размер на 225 млн. лв., независимо че Надзорният съвет на Касата, лекарският съюз и здравната министърка изчислиха, че недостигът е от 330 млн. - със 100 млн. повече. Това означава, че в края на годината следващото правителство ще бъде поставено в невъзможност да плати всички извършени от болниците дейности или ще трябва да се отлагат плащания за следващата година", обясни Менда Стоянова, цитирана от Дарик.

По думите й второто ще означава нова дупка за следващия бюджет.

„Ние настояваме актуализацията да е в размер на 330 млн. лв. Правителството предлага да се намали приходната част на държавния бюджет с 500 млн. - това е стъпка в правилната посока, защото за първи път от 6 месеца признават, че имат нереално планирана приходна част, но добре изпълнявана разходна част. Ние обаче категорично не сме съгласни с 500 млн. - увеличението на приходите за 2014 г. спрямо предходната година е в размер на 2 млрд. Към 30 май приходите са на плюс с 264 млн. спрямо 2013 г. Ясно е, че не може до края на годината да бъдат събрани 1.5 млрд., за да остане неизпълнение от 500 млн.", добави тя.

„И при най-добрата организация, която надявам се ще направят служебното и следващото правителства, за нас най-малкото, което трябва да се актуализира е намаление на приходите с 1 млрд. Въобще не ни задоволява това, което правителството внася", каза още Стоянова.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »