Оборотът в търговията на дребно е нараснал

07 февруари 2014 - 13:13 |   Прочетена (774) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Оборотът в търговията на дребно е нараснал с 0.4% през декември спрямо предходния месец, съобщават от статистическия институт. На годишна база ръстът на оборота в търговията е 5,6 процента.

През декември 2013 г. оборотът е нараснал спрямо предходния месец в търговията на дребно с: текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2%, битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.2%, фармацевтични и медицински стоки - с 1% и разнообразни стоки - с 0.6%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.9%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.5%, и с автомобилни горива и смазочни материали, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с по 0.8%.

През декември 2013-а спрямо година по-рано оборотът е нараснал в почти всички икономически групи. По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с: битова техника, мебели и други стоки за бита - с 16.3%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 15%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 13.4% и с разнообразни стоки - с 10.2%.

Намаление е отчетено само в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.6%.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »