Данъчните ще следят движението на рискови стоки на територията на страната

17 октомври 2013 - 13:08 |   Прочетена (791) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Мониторинг на движението на рискови стоки на територията на България започва от 1 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите (НАП). За това ще отговаря бъдещата дирекция „Финансов контрол“.

Работата на инспекторите в звеното ще е основно свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващ висок фискален риск (най-често селскостопанска продукция, зърно, захар, месо и др. подобни).

Работата ще се извършва в близост до граничните пунктове между България и Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната – в местата където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол. По външните за Европейския съюз (ЕС) граници контролът ще се извършва, както и досега, от агенция Митници, допълват от НАП.

 Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Предвидена е възможността превозните средства да бъдат запечатвани и оборудвани с технически средства за GPS проследяване.

 Контролът в близост до границите, както и този във вътрешността на страната, е предвидено да се осъществява 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

 В близката седмица ще бъде обявен подбор сред служителите на агенцията, които искат да работят в новата дирекция „Фискален контрол”. Служителите в дирекция „Фискален контрол“ ще бъдат назначени в рамките на сегашната численост на персонала на НАП.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »