Лиляна Павлова: Връщат България към диктатура и планова икономика

12 септември 2013 - 09:38 |   Прочетена (875) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Това, за което нас ни критикуваха за 4 години, управляващите сега за 100 дни го умножиха по десет. Те коренно промениха системата. Това е опит за връщане към планова икономика и абсолютна диктатура“. Това заяви в сутрешния блок на bTVЛиляна Павлова, министър на регионалното развитие при управлението на ГЕРБ. Тя дори прочете определението на диктатура.

В подкрепа на тезата си тя даде за пример ценообразуването, което ставало чрез заповеди, декрети. След тока тя прогнозира и цената на бензина да се определи по този начин.

Тя обяви и че има репресия над протестиращите срещу правителството, а управлението почива на популизъм. На въпрос дали това не е било отличителна черта и на ГЕРБ, Павлова обясни, че тогава кабинетът се е вслушвал в гласа на улицата и затова и си е подал оставката. В други казуси – като този за започналата процедура за отнемане лиценза на електроразпределителни дружества пък държавата се опитвала да отстоява интересите си.

Сега обаче бил налице гол популизъм и се надувал "един балон".

По повод изнесената в сряда информация от лидера на ДПС Лютви Местан за начина, по който при ГЕРБ са правени назначенията – със списъци, подпечатани от партията и от съответната административна структура, Павлова посочи, че тя по-късно е станала министър, а не е била в самото начало, а после подобни подпечатани списъци не е получавала. Тя нарече това грешка на растежа и неопитност на областни управители, които са се изживявали като областни координатори на партията.

Нашите назначения са нищо в сравнение с това, което се назначи и уволни на всички нива от това правителство, посочи още Павлова и заключи, че след като управляващите действат без ясна програма, на 100-ия ден, след 90 дни протести, премиерът отишъл да се отчита вероятно на китайската комунистическа партия, имайки предвид визитата на Орешарски тези дни в Китай. Според нея некомпетентността е отличителна черта за назначените по всички етажи на властта.

По думите на Павлова не е проблем да се съгласуват политическите назначения, но е страшно да се уволняват компетентни в областта си хора по висшите етажи на администрацията или да се назначават такива, които не са компетентни за поста.

"Не смятам, че тефтерчето е символ на управлението на ГЕРБ. Никой не ми се е обжадал да ми диктува от тефтерче", заключи бившият министър.

Администрацията сега е в ступор, не работи, допълни тя и обяви, че заради продължаващото формиране на Министерството на инвестиционното проектиране се бавело започването на редица проекти, защото няма кой да им даде разрешение. Сред тях бил Лот 2 на "Струма", водни проекти в общини и др.

На въпрос дали смята да стане член на ГЕРБ, Павлова посочи, че не е обмисляла този въпрос.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »