Оборотът в търговията на дребно е паднал през януари

07 март 2013 - 12:46 |   Прочетена (475) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Оборотът в търговията на дребно е намалял с половин процент през януари спрямо последния месец на миналата година, а в сравнение с първия месец на миналата година спадът е 5.5 на сто, отчита Националният статистически институт.

Оборотът през януари тази година спрямо предходния месец е нараснал по-значително в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.8%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.8%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.6%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с по 1.2%, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.8%.

През януари 2013 г. спрямо същия месец на 2012 г. оборотът е намалял в почти всички икономически дейности. Най-висок спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 15.3%, а най-нисък - в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.4%.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »