Пилотът, разбил самолета на Germanwings, ходел на психиатър

27 март 2015 - 08:55 |   Прочетена (1082) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пилотът Андреас Лубиц, който се смята за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпанията Germanwings на 24 март в югоизточната част на Франция, година и половина е посещавал психиатър, пише германският таблоид Bild, позовавайки се на източници в Lufthansa.

Както съобщи прокурорът Марсел Брис Робен, записите от черната кутия показват, че катастрофата на A320 е резултат от умишлените действия на втория пилот - 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц. Смята се, че той се е заключил в кабината, за да не пусне командира на екипажа, започнал да снижава самолета, след което го разбил в планината.

Лубиц е прекъснал обучението си преди няколко месеца. Bild твърди, че причината за това са психически проблеми пилота. Според вестника, заради депресия е имал проблеми с обучението си в училището на Lufthansa в САЩ, дори временно е бил причисляван към неспособните да летят. В досието му е имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи." Същата забележка фигурира и в лиценза му за пилот.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »