Меркел: Германия иска да види Гърция икономически силна

23 март 2015 - 22:08 |   Прочетена (728) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"Германия иска да види Гърция икономически силна, но това изисква прилагане на реформи".

Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в Берлин след среща с гръцкия си колега Алексис Ципрас.

"Ние искаме Гърция да бъде силна от гледна точка на икономиката, искаме растеж и намаляване на безработицата, включително и сред младите хора. За това са важни реформите и солидният бюджет", заяви Меркел.

"Решенията за предоставяне на ликвидност се взимат от международните кредитори", подчерта на няколко пъти канцлерът. "Не мога да обещая нищо. Процесът е съвсем различен", каза Меркел.

Тя обясни, че с гръцкия премиер са обсъдили проблемите пред Атина за излизането й от кризата. Двамата разговаряли за това как Гърция ще реализира постигнатите споразумения и как ще използва времето след удължаването на програмата с 4 месеца. Ципрас не отговори на въпроса представил ли е на Меркел конкретен план с реформи, който се очаква от него в Брюксел.

Канцлерът също така подчерта, че Берлин и Атина ще продължат да си сътрудничат, тъй като и двете страни са членове на ЕС и НАТО.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристигна днес на посещение в Берлин. Страната му е на ръба на банкрута, няма пари за плащане на заплатите и пенсиите на своите граждани. През последните седмици между Берлин и Атина бяха разменени много остри реплики, включително претенции от страна на Гърция Германия да й плати репарации за злодействата извършени от нацистите по време на Втората световна война.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »