Италианската армия ще произвежда канабис за медицински цели

18 септември 2014 - 16:31 |   Прочетена (729) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Италианската армия реши да влезе в производството на канабис в съгласие с министерството на здравеопазването, за да произвежда по-евтини лекарства за облекчаване на болката от внасяните, съобщава АФП.

Споразумение в този смисъл беше подписано в Рим между министърката на здравеопазването Беатриче Лоренцин и министърката на отбраната Роберта Пиноти. "Целта е да създадем лекарства за изключително тежки патологии като множествената склероза или за облекчаване на болката", заяви Лоренцин.

"Не трябва да придаваме никаква идеологическа или културна стойност, става дума за операция единствено в интерес на болните", подчерта министърката.

Канабисът ще се отглежда и обработва в специална казарма във Флоренция, наречена "Военно химическо и фармацевтично учреждение", която досега беше малка фармацевтична фабрика за нуждите на армията. Но вече ще произвежда лекарства и за гражданския сектор.

"Възможностите на италианската армия често не са известни или се подценяват. Във Флоренция имаме всичко необходимо, за да започнем производството", подчерта министър Пиноти.

Във военната фабрика ще се произвеждат между 80 и 100 кг. активни субстанции на година, покриващи нуждите на Италия. След това активните субстанции ще бъдат доставяни на местните аптеки и болници, които ще могат да приготвят специфични лекарства, пише БГНЕС.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »