Шотландският референдум накара фондовете да бягат от британските акции

17 септември 2014 - 09:35 |   Прочетена (601) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

С наближаването на референдума за независимостта на Шотландия негативизмът към британските акции нараства дотолкова, че Bank of America Merrill Lynch окачестви Обединеното кралство като „най-слабо популярния регион” за инвестиране.

Фонд мениджърите не само намаляват експозициите си към британските акции преди вота в четвъртък, който ще реши бъдещето на Шотландия, но и глобално кралството е регионът към който са най-слабо склонни да открият експозиции и в перспектива.

16% от инвеститорите, участвали в проучване на банката, сочат, че са с понижени експозиции при британските акции. В перспектива, 14% сочат, че кралството е регионът в който възнамеряват да са с по-ниски експозиции и през идните 12 месеца.

Една пета от анкетираните пък сочи, че вярва, че Обединеното кралство е регионът с най-слабо благоприятна перспектива по отношение на печалбите, при 12% миналия месец.

„Обединеното кралство затвърди статута си на най-слабо популярен регион този месец”, коментира главният инвестиционен директор на BofA ML Майкъл Хартнет.

„Алокациите при британските акции паднаха до най-ниските нива от февруари 2013 и това е четвърти пореден месец на спад”.

Участвалите в допитването фонд мениджъри, които управляват заедно активи за 565 милиарда долара, не са единствените, които са несигурни за изхода на референдума.

Хедж фонд мениджърите също търсят начин да защитят портфолиата си и намаляват позициите при британската лира в седмиците преди вота, показват последните данни.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »