Закачиха украинския флаг на върха на московски небостъргач

20 август 2014 - 12:12 |   Прочетена (640) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Украинският флаг бе свален от покрива на внушителна сграда в Москва, един от т.нар.сталиновски небостъргачи, след като неизвестни лица го бяха качили там рано тази сутрин, съобщава „Киев пост“.

Знамето се е веело на върха на зданието на ул. "Котелническая", от чиито прозорци отлично се вижда вътрешността на Кремъл, в продължение на около три часа. Освен че са закачили украинския флаг, неизвестните лица са боядисали в синьо и жълто петолъчката, с която завършва сградата.

Засега никой не е поел отговорност за смелата постъпка, която може да предизвика съдебно преследване и тежка присъда за вандализъм и увреждане на чуждо имущество.

Служител от органите на реда разказва пред Интерфакс, че няколко млади мъже са били задържани и отведени в местното полицейско управление по подозрение, че са извършители на смелата провокация.

Според някои съобщения, флагът е бил поставен на сградата от украински младеж на име Григорий, който имал хоби да покорява високи постройки. Той подкрепял операцията на украинските военни срещу сепаратистите в източната част на страната и възнамерявал да отиде там като доброволец.

Московските власти реагираха светкавично и алпинисти свалиха флага от върха на зданието, което е високо 180 метра и се вижда от километри. Предстои и звездата да бъде боядисана в жълто.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »