Британските фирми възнамеряват да увеличат работната си ръка

11 август 2014 - 13:36 |   Прочетена (629) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Британските фирми възнамеряват да повишат работната си ръка през идните три месеца, като както в производствения, така и в сектора на услугите, плановете са за назначаването на нова работна ръка при най-високите темпове от 16 години, личи от ново проучване.

Създаването на нови работни места ще се ускори през останалата част от годината, личи от индекса BDO Employment Index, компилиран от счетоводната компания BDO, като индикация за това, че завършващите през 2014 студенти ще имат по-добри перспективи да си намерят работа, спрямо всяка друга година след началото на финансовата криза.

Индексът BDO Employment, който следи намеренията на компаниите за наемане на нова работна ръка в тримесечен времеви диапазон, нараства от 108.8 пункта през юни до 109.6, като задминава предкризисните нива и е най-високото си ниво от 1998 година.

 Счетоводната компания BDO сочи, че юлският ръст в намеренията на бизнеса да наема повече служители е особено виден при сектора на услугите.

Миналата седмица Националният институт по икономически и социални науки на кралството съобщи, че очаква икономиката да расте с 3% тази година, при 1.7% през 2013. Прогнозата е малко под очаквания от МВФ ръст от 3.2%.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »