Меркел призова Путин да окаже натиск върху сепаратистите в Източна Украйна

07 август 2014 - 14:21 |   Прочетена (776) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Телефонният разговор на канцлера Ангела Меркел с руския президент Влидимир Путин е сред най-коментираните теми в Германия днес. Медиите съобщават, че въпреки лятната ваканция усилията на канцлера за намиране на изход от кризата в Украйна не спират, предава кореспондентът на БНР в Бон.

Правителственият говорител съобщи, че Ангела Меркел е призовала Путин да окаже натиск върху сепаратистите в Източна Украйна за незабавно спиране на сраженията и сядане на масата на преговорите.

Тя е оценила положително срещата на контактната група между представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Русия, Украйна и сепаратистите в Минск.

Същевременно германският канцлер е изразила загриженост от продължаващите доставки на различни видове оръжия, включително и тежко въоръжение от страна на Русия за сепаратистите в района на Донбас.

„Висша цел на нашите усилия  си остава стабилизирането на Украйна, която сама трябва да реши какво да бъде нейното бъдеще”, е отбелязала Ангела Меркел. Германските медии широко коментират и изразеното от говорителя на НАТО опасения, че руски части могат да нахлуят всеки момент в Украйна под предлог, че провеждат хуманитарна мисия.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »