Саркози отрече да е нарушавал закона

03 юли 2014 - 09:37 |   Прочетена (479) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Бившият френски президент Никола Саркози отрече да е нарушавал закона, след като френската прокуратура повдигна официално обвинение в корупция.

"Не съм извършил никакво действие, противоречащо на ценностите на републиката и върховенството на закона", заяви Саркози в интервю пред телевизия "LCI" и радио "Юроп 1”, цитира го БГНЕС.

"Никога не съм предал доверието на французите", добави той.

Това е първото голямо интервю, което Саркози дава след загубата от Оланд на президентските избори през 2012 г. Бившият държавен глава изрази несъгласието си от "политическата намеса в съдебната система", визирайки предположението, че опонентите от управляващите социалисти стоят зад обвинението срещу него.

"В нашата страна, която е страна на човешките права и върховенството на закона, има неща, които са били организирани", каза Саркози. Според него французите трябва да разберат кои са те, а съдът свободно да прецени какво да прави с тях. Саркози заяви още, че е "дълбоко шокиран" от обвиненията.

59-годишният Саркози беше обвинен в корупция, включително търговия с влияние, драматичен ход, заплашващ да разбие надеждите му за завръщане в голямата политика.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »