Ръководителката на местната власт в провинция Леон бе убита на улицата

13 май 2014 - 09:44 |   Прочетена (904) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Ръководителката на местното правителство в испанската провинция Леон и регионален шеф на управляващата Испанска народна партия Исабел Караско бе застреляна в едноименната столица на провинцията, съобщи "Франс прес". Според очевидци неизвестна жена е стреляла няколко пъти срещу нея, докато Караско отивала на работа от дома си.

Видната испанска жена политик е починала на място, а убийцата е задържана. Основната версия за покушението е лично отмъщение, съобщи ИТАР-ТАСС.

Министър-председателят на консервативното правителство Мариано Рахой и други членове на ръководството на ИНП отмениха предизборните митинги, които трябваше да се състоят днес в различни градове на страната. Същото направи и опозиционната Испанска социалистическа работническа партия, която изрази съболезнования за смъртта на Караско.

За надзор при провеждане на следствието в Леон пристигна генералният директор на националната полиция на Испания Игнасио Косидо. 58-годишната Исабел Караско дълги години е работила във финансовите и данъчните органи на провинция Леон. През 2004 г. тя бе избрана за лидер на местната организация на консервативната Народна партия, а през 2007 г. пое и ръководството на провинциалното правителство.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »