Сорос предлага наказване на Русия чрез понижаване на цената на петрола

21 март 2014 - 13:22 |   Прочетена (1436) |   Препоръчай (0) |   Коментари (2)

Mилиардерът Джордж Сорос е предложил на американската администрация начин да накаже Русия за присъединяването на Крим, съобщи РИА Новости.

"Най-твърдата санкция срещу Русия би била продажбата на петрол от стратегическия запас на САЩ. По този начин ще се увеличи предлагането на пазара, което ще доведе до спад в цената на „черното злато” и така ще се понижат доходите на Руската Федерация. Русия се нуждае от цена на петрола не по-ниска от 100 долара за барел, за да може да балансира бюджета си”, е казал Сорос.

„Въпреки това, задачата трябва да е да се помогне на Украйна, а не да се накаже Русия”, казва Сорос – „Наказване на Русия ще доведе до това Путин да застане още по-твърдо в ъгъла и като ранено животно да отвръща, което е губещо за всички”.

Путин използва енергетиката, включително „Северен поток” и планирания газопровод „Южен поток”, за да прокарва стратегическите си цели и Европа трябва да намали енергийната си зависимост от Русия, коментира по време на същата групова дискусия бившият германски външен министър Йошка Фишер.

„Настоящите руски лидери се опитват да възстановят Руската империя”, казва Фишер.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

Крум Иванов
21 март 2014 - 21:03
1
А кой ще накаже Хамерика ??????????
Дядо Моше
22 март 2014 - 10:59
2
НЕ Е ПРОСТ МРЪСНИЯТ ЕВРЕИН !
САМО ДЕТО ЛЪЖЕ ЯКО ЗА ПЕТРОЛА...
РЕАЛНАТА ЦЕНА НА ПЕТРОЛА Е МНОГО НИСКА - ОТ 30 ДО 50 ПЪТИ ОТ ЦЕНАТА ПО ЕВРЕЙСКИТЕ БОРСИ.

ПЕТРОЛЪТ Е ХЕРОИНЪТ В ЕНЕРГЕТИКАТА..
Примери: След войната в Ирак казаха че цената на бензина се вдигнала 10 ПЪТИ и станала...11 цента за литър - т.е. 15 стотинки за литър бензин.
В Нигерия цената на литър бензин е 5-6 цента, а на черният пазар наполовина....

Слушайте дядо се Моше и далече ще стигнете !
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »