Украйна въвежда визи за руснаците и ще напусне ОНД

20 март 2014 - 08:21 |   Прочетена (592) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Украйна реши да въведе визи за руснаците и да напусне Общността на независимите държави /ОНД/, съставена от 11 бивши съветски републики и ръководена от Русия. Това обяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Парубий, цитиран от Франс прес.

"Ние натоварихме министерството на външните работи да въведе визов режим с Русия", каза Парубий на пресконференция след заседание на съвета. "Решихме да започнем процес на излизане от ОНД", добави той.

"На правителството беше предложено незабавно да се обърне към ООН с молба Крим да бъде обявен за демилитаризирана зона и да бъдат взети мерки руските войски да напуснат Крим, както и да се гарантиран условия за предислоциране на украинските войски и прехвърлянето им на континенталната част на Украйна", посочи Парубий, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Освен това, добави той, на кабинета е предложено да обсъди въпроса за евакуиране на гражданското население, което не желае да остане на територията на Крим.

Парубий информира също, че Украйна иска да организира на своя територия съвместни военни маневри със съюзниците си гаранти на нейната сигурност - САЩ и Великобритания.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »