Франсоа Оланд „се радва“ на рекордна непопулярност

29 октомври 2013 - 09:01 |   Прочетена (1206) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Франсоа Оланд е най-непопулярният френски президент за последните десетилетия, сочат данните от анкета, цитирани от Ройтерс.

Поради недоволството на хората от повишените данъци, безработицата и спорната политика към имигрантите рейтингът на президента социалист е едва 26%, посочва социологическата агенция Бе Ве А.

Тя подчертава, че за пръв път в нейните анкети, които се правят от 32 години, одобрението за френски президент е под 30%.

Проучването показва почти единодушно неодобрение към Оланд сред десноцентристките избиратели - 97%.

Това ниво също е невиждано при привържениците на партия, различна от партията на президента и даже Никола Саркози, десноцентристки президент, имаше по-малко неодобрение сред левите избиратели, посочва Ройтерс.

Според анкетата на Бе Ве А, проведена на 24 и 25 октомври, около 84% от хората определят правителствената политика като неефективна, а 74% са на мнение, че тя не е справедлива.

Според друга анкета - на "Харис интерактив" - 80% от французите са убедени, че Оланд няма да бъде преизбран на следващите президентски избори праз 2017 г., допълва Ройтерс.

Агенцията припомня, че пред последните десетилетия президентите на Франция биват преизбирани за втори мандат с изключение на Саркози, който бе победен от Оланд на изборите през 2012 г.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »