Срив при стоките и Китай са двата най-големи страха на фонд мениджърите

15 май 2013 - 15:56 |   Прочетена (759) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Въпреки че акциите продължават почти неспирния си път нагоре, фонд мениджърите държат относително високо количество кеш, притеснявайки се за Китай и за срив при стоките, пише CNBC.

Последното проучване на Bank of America Merrill Lynch показва, че най-големият им страх е прословутото „твърдо приземяване“ на китайската икономика и ефектът, който това ще има върху глобалната търговия със стоки.

Вложенията на фондовете в стоки падат до четиригодишно дъно, докато паричните им средства остават стабилни, при 4.3%, което е изненадващо, предвид ръста при акциите напоследък.

Standard & Poor's 500 отчита ръст от 5% през второто тримесечие и от около 15.5% от началото на 2013.

Но, всъщност вложенията при акциите падат, от нетни 47% от позициите, до 41%.

Спадът е драматичен за последните два месеца, предвид това, че 57% от фонд мениджърите са отчели свръхпозиции при акциите през март.

Страховете за забавяне на китайската икономика са накарали мениджърите да променят отношението си към страната, като нетните експозиции към нея са намалели с 8%, като анкетираните отговарят, че забавянето на китайската икономика е вторият им най-голям страх.

Развиващите се пазари, като цяло, също губят почитатели, като позициите при тях са сериозно редуцирани.

„Проучването на фонд мениджърите за май демонстрира явна тенденция за излизане от Китай и активите свързани с Китай, като ресурси и акции от развиващите се държави“, се сочи в доклада.

Ръстът при Япония заслужава внимание, като алокациите на (мениджърите) на фондовата борса в страната са на най-високите нива от 7 години.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »