Мусолини, Трапатони и порноактьор – номинирани за президент от италианските депутати

19 април 2013 - 09:06 |   Прочетена (565) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Сериозността на политическата криза в Италия не попречи на някои от депутатите да превърнат избора на президент във фарс - в подадените бюлетини присъстваха имената на порноактьори, красавици, измислени образи от филмовия екран и имена, свързани с футбола.

Членовете на избирателната колегия - депутатите, сенаторите и представители на регионите - гласуваха с тайни бюлетини, но очевидно са били слабо вдъхновени от кандидатите, предложени от партиите им, посочва АФП.

Председателката на парламента Лаура Болдрини най-сериозно уточни, когато четеше имената на потенциалните кандидати за президентския пост, че

порноактьорът Роко Сифреди "не отговаря на изискванията за поста" - той е на 47 г., а кандидатът трябва да е минимум на 50.

Сред шеговитите предложения са още съпругата на Силвио Берлускони - Вероника Ларио, както и известната с палавите си роли Валерия Марини. Зная, че става дума за шега, но въпреки това съм поласкана, коментира самата тя пред медиите.

Докато течеше четенето на имената от бюлетините, депутатите се заливали от смях.

Един от шегаджиите вписал и Рафаело Машети - филмов герой, аристократ, игран от любимия на италианците актьор Уго Тоняци.

Доколкото италианците са луди по футбола беше неизбежно да не се появи и име, свързано с популярната игра - честта се падна на бившия треньор на "скуадра адзура" Джовани Трапатони.

Сред "пропилените гласове" са подадените за суперполицая Серджо ди Каприо, прочул се с ареста на мафиотския бос Тото Риина, за журналиста Микеле Кокуца и актрисата София Лорен.

Има и гласове за 87-годишния християндемократ Арналдо Форлани, за покойния Бенито Мусолини и внучката му Алесандра, за бившия председател на Камарата на депутатите Джанфранко Фини и за покойния Джани Версаче.

Най-голям брой, 418, са празните бюлетини.

Гласуването за президент продължава днес.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »