Съдят двама българи в Чехия за тероризъм

20 септември 2012 - 10:37 |   Прочетена (564) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Двама българи са подсъдими в първия в историята на Чехия процес за тероризъм, предава агенция Стандарт нюз. Делото стартира днес, а обвиняеми по него са общо 7 души, позовава се агенцията на руската телевизия Канал 5 . Сред обвиняемите освен българите има четирима руснаци и молдовец.

Имената на българите не се уточняват. Те са обвинени, че са участвали в организирана престъпна групировка, която е извършвала атентати в редица страни, сред които и Русия. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат максимално наказание от 10 години затвор.

Шестима от подсъдимите бяха арестувани през май миналата година. По време на обиските в апартамент на заподозрените беше открит цял арсенал – оръжие и боеприпаси, фалшиви документи, печати на чешки и чуждестранни държавни учреждения, екстремистка литература на арабски и руски език и наркотици.

Малко по-късно в Берлин беше арестуван още един руски гражданин. Смята се, че той е бил куриер на ислямистката организация „Джамаат Шариат”. Мъжът е доставял фалшиви документи в Германия и Чехия. Освен това е помагал при закупуването на оръжие за групировката в Чечня и Дагестан.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »