34-ма души са задържани след снощните сблъсъци в „Орландовци”

16 юни 2015 - 09:08 |   Прочетена (1269) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

34-ма души са задържани след поредните сблъсъци снощи в столичния квартал „Орландовци”. Това съобщи пред Нова телевизия главен комисар Христо Терзийски - директор на ГД „Национална полиция". 

 За кратко в понеделник вечерта имаше спречкване между гражданите, които бяха излезли на протест и полицията, която не ги допускаше във вътрешността на махалата.  

Според полицията само 8 души от задържаните са от квартал „Орландовци”. 14 лица са санкционирани по закона за личните документи, 25-ма са прибрани заради неизпълнение на полицейски разпореждания, а петима от тях ще бъдат докладвани днес в прокуратурата за хулиганство.

 Според главен комисар Терзийски криминогенната обстановка в „Орландовци” по принцип не е по-различна от тази в останалите райони на София. От всички престъпления в квартала над 60% са кражбите. 

 След като се появиха информации за ромски тартори с прякори Пальо и Едноръкия, за които се твърди, че палят напрежението в „Орландовци”, комисар Терзийски коментира, че те не са сред задържаните, не се и издирват. 

 „Чувал съм за Пальо. Знам, че живее от дълго време в „Орландовци”. В близост до адреса на ул. „Градините” има блок, който е бил ведомствен на полицията. Разговарях с бивши колеги от Пожарната, които продължават да живеят там. Те казват, че това са роми, които живеят от дълго време там и те нямат никакви проблеми с тях. Говоря конкретно за този Пальо”, заяви комисар Терзийски. 

 На директора на СДВР е разпоредено да извърши вътрешна проверка, която да изведе реалната ситуация в този район. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »