Съдът остави задържаните за корупция пловдивски полицаи в ареста

07 май 2015 - 14:42 |   Прочетена (1059) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пловдивският апелативен съд остави днес в ареста и тримата, задържани при акцията в КАТ "Пътна полиция" в Пловдив, съобщи радио "Фокус" – Пловдив. Сергей Джамбазов, който беше с наложена мярка "Парична гаранция" в размер на 2400 лева от предишната инстанция и искаше намаляване на сумата, бе арестуван в залата и отведен в ареста.

Той е посредничил при регистрацията на автомобили срещу сумата от 20 лева. За служителя на пловдивския КАТ Костадин Илиев, обвинен за злоупотреба със служебно положение и регистрация на МПС с лична облага, съдът прецени, че има реална опасност той да се укрие и извърши други престъпления, или да повлияе на свидетели в хода на делото.

Съдията изтъкна, че при обиска в дома му са били открити документи от наказателни постановления, вносни бележки за платени суми, копия от лични карти и свидетелства за правоспособност.

В ареста остава и водачът, блъснал и убил пешеходец на пешеходна пътека и избягал от местопроизшествието. С помощта на полицая Костадин Илиев за виновен за инцидента е бил привлечен друг пловдивчанин. Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »