Имот на Бареков бе възбранен, заради задължение към „Икономедиа”

09 април 2015 - 17:10 |   Прочетена (1173) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Частен съдебен изпълнител е наложил възбрана на имот, притежаван от „новия политик” Николай Бареков, находящ се в Пловдив. Поводът е задължение, което Николай Бареков има към фирмата, издател на вестниците "Капитал", "Капитал Дейли" и сайта "Дневник" - "Икономедиа".

То е възникнало като обезщетение, което пловдивският съд е присъдил на фирмата заради неправомерно използване от бившия водещ на снимки, чиито права са собственост на издателството, пише „Капитал” днес.

По този повод през седмицата Бареков заяви:

"Господин Прокопиев, който ме осъди на втора инстанция по някакво дело за 5000 лева, ми запорира личен наследствен имот от баба ми в центъра на Пловдив на стойност поне 200 000 евро".

Всъщност Бареков имаше шанс да избегне подобни действия, ако доброволно си беше платил задълженията, коментира „Капитал”.

Бареков вижда конспирация в действията срещу него и свърза мерките, взети от частния съдебен изпълнител, с поисканото от МВР и от съда разкриване на данъчна и осигурителна тайна, станало в същата седмица. Още с постановлението, с което прокуратурата отказа да разследва Делян Пеевски по сигнала на "Протестна мрежа", стана ясно, че държавното обвинение проверява Бареков, а материалите по проверката са отделени в друго дело, чиято съдба е неизвестна.

Това не е първият имот, свързан с Бареков, на който е наложено обезпечение. Малко преди Коледа 2014 г. НАП наложи възбрана на къщата и терена, които Бареков ползваше като офис в Бояна. Причината - държавата прие, че ще бъде затруднено събирането на бъдещи публични вземания в предполагаем размер от общо 1 075 000 лв. Имотът придоби популярност, след като беше купен от фирма, собственост на близки до лидера на "България без цензура" момичета на крехка възраст, сред които членът на контролния съвет на партията Магдалена Христова (тогава на 25 години) и PR-ът на Бареков Иванка Неделчева (тогава на 27 г.). Днес дружеството е прехвърлено на офшорка.

Етикети:

,

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »