Социален работник: Ромите са обучени как да източват държавата

02 април 2015 - 09:10 |   Прочетена (806) |   Препоръчай (2) |   Коментари (2)

Преди години случаят със социалния работник от Пловдив Ангелина Петрова скандализира обществото, защото тя беше уволнена, защото е спряла помощите на десетки семейства, смятайки, че не заслужават да получават помощи, разказва Нова телевизия.

Стигна се до там, че ромите, на които бяха спрени помощите, й посегнаха - тя бе скубана и влачена в "Столипиново".

 "Ромите са абсолютно наясно с правата и законите и са обучени по какъв начин да източват държавата”, заяви пред телевизията Ангелина Петрова.

 "Ако никой не отиде на място и провери какво е декларирано по молбите им за помощи, може да се раздават просто ей така едни пари. Малко социални работници го правят, защото се страхуват да влизат по домовете. Отидох в една къща, в която има телевизор за 2000 лева, луксозно обзаведена, на два етажа. Видно беше, че хората живеят добре. В друга пък имаха магазин, а хората обясняваха, че не е техен”, обясни Петрова.

 Според нея има пропуски и неправилно функционираща система.

 "За напрежението, което се създава, нито ромите са виновни, нито социалните работници, които в един момент са притиснати и не могат да си свършат добре работата”, на мнение е тя.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

Петров от завода
02 април 2015 - 10:07
1
Защо управляващи и опозиция мълчат???? Калфин за какво получава Заплата????
Rafa
02 април 2015 - 11:42
2
Петров, мълчат щото им трябват гласоподаватели, които се продават за 20 лева. Такива, които могат да мислят, пишат и четат - не са им нужни.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »