Руското следствие започва разследване за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев

31 март 2015 - 13:42 |   Прочетена (814) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Руското следствие започва разследване за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев в България, съобщи агенция "Интерфакс", позовавайки се на официалния представител на следствения комитет Владимир Маркин.

"За убийството в България на двама граждани на Руската федерация Главното следствено управление на руския следствен комитет започва наказателно производство за престъпление по член 2, алинея 105 от Наказателния кодекс (убийство на две и повече лица)", отбелязва Маркин.

Статията на агенцията е изпълнена с фактологични грешки, като например е цитиран Маркин, който припомня, че”... на 23 март в България край езерото Пасарел, в района на град Приморско е бил намерен куфар с тялото на Никита Леонтиев, руски гражданин, с множество прободни рани. По-рано, на 2 март, в Приморско е било открито и разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е неговата майка”.

"По предварителни данни това е майката на убитото дете – 35-годишната Анна Леонтиева", казва Маркин и допълва, че двамата са живели в Перм и преди няколко месеца дошли от Русия в България.

Маркин обяснява, че наказателното производство е по част 3, алинея 12 от НК. Според нея чужденци или лица без гражданство, които не пребивават постоянно в Русия и са извършили престъпление извън границите на федерацията, подлежат на наказателна отговорност в случай, че престъплението е извършено срещу гражданин на Русия.

В момента се провеждат следствени действия за установяване на всички обстоятелства.

„В рамките на разследването към България ще бъде отправено искане за правна помощ”, казва още Маркин.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »