Горанов: Как да провериш едно евро като произход?

27 март 2015 - 12:27 |   Прочетена (665) |   Препоръчай (1) |   Коментари (1)

"Как да провериш едно евро като произход при положение, че дет` се казва би могъл да го получиш на гарата в Брюксел като дарение от някой". Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента в отговор на въпрос дали се правят проверки на произхода на парите, с които новият инвеститор LIC33 купува "Дунарит" и "Виваком".

Горанов, който дойде в парламента след среща с главния секретар на МВР Георги Костов и заместник-главният прокурор Борислав с двамата новоназначени синдици в сградата на КТБ, коментира, че днес тече приемане и предаване между синдиците и квесторите.

Задачите пред синдиците, които сме поставили, е много бързо да започнат отменителни искове срещу всички сделки, за които имаме съмнения, че увреждат масата на несъстоятелността на КТБ и сделки, които имаме основание да смятаме, че нарушават принципа за равнопоставеност на кредиторите", каза министърът.

"Квесторите не са извършвали разпоредителни сделки с активите. Но въпросът е дали като резултат от сделки, извършени извън банката и които не са извършени от квесторите, но като резултат от такива сделки, ако квесторите са се разпоредили с обезпечения в полза на банката или осчетоводявайки прихващанията, ще изследваме доколко са действали законосъобразно", каза още министърът.

Етикети:

Реклама

Коментари »

Краси
27 март 2015 - 12:32
1
Само мен ли ме дразни тоя плъх здраво или е универсално? Нагла муцуна, ей
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »