Нямало спънки за немските инвеститори у нас

20 януари 2015 - 14:23 |   Прочетена (860) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Няма никакви спънки за немските инвеститори, които желаят да получат държавни гаранции и да инвестират в България. Това заяви пред националното радио Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

„Немското правителство не даваше гаранции за инвестиции на немски компании, които желаеха да инвестират в България, поради това, че не беше решен един конкретен проблем”, посочи Василев и добави, че въпросът с този случай е решен.

За съжаление, в момента имаме отрицателна стойност на немските инвестиции, което обаче не е окончателната стойност, защото до няколко месеца търпи развитие, търпи промяна. В търговията нещата вървят към пореден рекорд, към още едно придвижване нагоре (без да имаме окончателни данни).

По повод срещата на бизнеса с правителството Василев коментира:

„Добре е политиците да се срещат с бизнесмените, да има диалог. В противен случай има разминаване. Ако няма подобни срещи, тогава бизнесмените се лишават от възможности за директен контакт. Ако въпросите се поставят директно на хората, които вземат решения, то тогава възможността да се случат решенията се увеличава. Може би през миналите години действително да е нямало такова. Може и напред да не се случват. Очакванията, че след една такава среща на днешния ден с правителството непременно нещо радикално ще се случи – не, но в края на краищата залата е пълна и бизнесмените искат да чуят информация от кухнята, от първа ръка – какво смята правителството да прави по някои наболели въпроси. Подкрепихме събитието, защото е добре да има диалог и да я има тази среща. /.../ Нещата трябва да се обсъждат от повече хора, най-вече на експертно равнище, да се вземат важни и мъдри решения, да има прозрачност, предвидимост и тогава вероятно ще вървим напред. Нужни са усилията на всички, за да се случат нещата”. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »