Прокурорът: Кметът на Куклен е получил на два пъти подкуп от по 1200 лева

02 септември 2014 - 12:18 |   Прочетена (670) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Кметът на Куклен Костадин Павлов е получил на два пъти подкуп от по 1200 лева. Това каза пред журналисти извън съдебната зала прокурорът по делото от Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов, предаде Радио „Фокус” – Пловдив.

Според прокуратурата има убедителни и категорични доказателства, които сочат, че се касае за „купуване” на обществена поръчка чрез даване и приемане на подкуп. Затова прокуратурата поддържа становището си, че мярката на двамата обвиняеми не трябва да бъде изменена в по-лека.

Според прокурор Урбалов, обществената поръчка на практика е била купена чрез подмяна на офертата. Най-напред е била отворена офертата на другото дружество, участвало в конкурса, която е била по-ниска от тази на дружеството на Надежда Минчева, каза прокурор Урбалов.

После, чрез посредник, Минчева е дала по-ниска оферта и чрез подмяна е спечелила обществената поръчка, касаеща доставка на храни за детска градина и домашен патронаж в село Куклен.

В случая става дума за злоупотреба с обществено положение на изпълняващия длъжността кмет на Куклен. Тепърва ще се преценява дали се касае и за друго престъпление, евентуално за престъпление по служба, или търговия с влияние. Делото срещу кмета на Куклен е част от друго по-голямо дело, това срещу районния кмет на Пловдив Райна Петрова.

Тя също се разследва от прокуратурата за получаване на подкуп от Надежда Минчева, като през юли съдът я отстрани от длъжност. Разследването продължава, ще се установяват всички факти и обстоятелства. Чак тогава ще се преценява с какъв текст и за какъв размер да е обвинителният акт. Сумата, приета и дадена като подкуп може да излезе и по-голяма, каза прокурорът.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »