„Протестна мрежа”: Връщането на Танов е спорно решение...

13 август 2014 - 09:39 |   Прочетена (527) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Това назначение на Ваньо Танов е малко спорно, не защото това е човек, който е лош сам по себе си или лош специалист, а защото върху него има съмнения от аферата от 2011 г. с „Ало, Ваньо”. Публично известните факти снощи се увеличиха с още един – сайтът „Биволъ” публикува документ от митниците, според който проверката на складовете на Мишо Бирата е възпрепятствена от човек, но неговото име е заличено от листа”. Това обяви в студиото на Нова телевизия Иво Божков от „Протестна мрежа”.

Изказването му идва по повод скорострелното назначение на Ваньо Танов на поста шеф на Митниците, който заемаше същата длъжност в продължение на 3 години по време на управлението на ГЕРБ. Заради назначението му започнаха протести, озаглавени „Ало, Ваньо”.

Някои от печатните издания в страната прогнозират, че това е част от връщането на ГЕРБ на власт заради всички назначения, които се правят в последно време.

„Това, което стана с връщането на Ваньо Танов, който беше и шеф на БОП-а, но поставен в ситуацията шеф на Митниците, като политическа фигура той се оказа изключително слаб, защото се видя как който и да е министър-председател, който и да е на власт, който има интереси и е платен от определени бизнес кръгове, може да влияе върху държавата, така че едни да бъдат проверявани данъчно, а други – не”, заяви журналистът Нора Стоичкова.

По думите й кабинетът „Близнашки” вече е направи два гафа от своето назначаване – първият е с предложението за министерство на изборите, а вторият – връщането на Танов в Митниците, при положение, че около него вече има изграден ореол на съмнения.

„Тези съмнения не са доказани, но така се действа в нашата държава – образуват ти предварителни производства и не ти ги задействат, създават ореол около някой човек, че е еди какъв си, за да могат да го контролират, когато заеме държавна позиция. Тези пороци не са само на ГЕРБ, а са от 25 години, почти на всяко правителство, това са пороци, по които се управлява държавата и които трябва да бъдат изчистени”, категорична бе Нора Стоичкова.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »